در ابتدای این دیدار، دانشجویان این دانشگاه، به بیان دیدگاه ها، پیشنهادات و نکات مورد نظر خود با رییس دانشگاه قرآن و حدیث پرداختند.
آیت الله محمدی ری شهری در این نشست با تبریک ایام ولادت فرخنده حضرت سیدالشهداء، حضرت ابوالفضل و حضرت سجاد علیهم السلام، در ابتدا به بیان روایتی از امام حسین علیه السلام پرداخت.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث گفت:
در این روایت که امام حسین علیه السلام ازامیرمومنان علیه السلام و ایشان نیز آن را از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، نقل فرموده اند، آمده است : « مثل دانشجو و کسی که در پی علم است در میان جاهلان و در میان کسانی که در پی علم نیستند، مانند مثل انسان زنده است در میان مردگان ».
رییس دانشگاه قرآن و حدیث، در تبیین این حدیث شریف افزود: بیان این روایت شریف ممکن است شامل همه علوم باشد و در توضیح می توان، گفت انسان زنده دارای شعور و پویایی درجهان اطراف خود است ولی انسان مرده، فاقد شعور و پویایی است و یعنی اینکه به هر میزان حرکت و تلاش در مسیر علم محقق شود، فاصله انسان با مردگان کمتر می شود تا اینکه انسان به کمال خود برسد.
آیت الله محمدی ری شهری خطاب به دانشجویان علوم قرآن و حدیث گفت: باید توجه داشته باشید، در این علمی که شما در پی آن هستید اگر به مقصد، غایت و نهایت آن برسید با فراگیری با علوم رسمی که دیگران در پی آن هستند دارای تفاوت مهمی است که آیه شریفه « هل یستوی الذین یعلمون والذین لا یعلمون » بدان اشاره دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: معمولا در بیان این آیه شریفه، از مقدمه آن غفلت می شود و مقدمه آن توجه به این نکته است که این آیه در چه جایگاهی قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث اضافه کرد: خدای متعال در ابتدای این آیه شریفه، مقایسه می کند بین کسی که نورانیت علم حقیقی در او ایجاد شده است و به نور علم و علم نور رسیده است و این نور علم سبب شده که شب زنده دار شود وانس با خدا پیدا کند و با کسی که انس با خدا ندارد و به این درجه نرسیده است و سپس این آیه شریفه را بیان می فرماید که آیا برابر است کسی که میداند با کسی که نمیداند؟
آیت الله محمدی ری شهری گفت: کسی که حقیقتا به حقیقت علم برسد به حقیقت انس با خدا و شیرینی و حلاوت ذکر خدا می رسد و آن وقت نمی تواند در دل شب با خدا انس نداشته باشد.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث، در ادامه با اشاره به مطالب بیان شده توسط دانشجویان، دغدغه های بیان شده توسط دانشجویان را دغدغه های قابل توجه و مهم دانست و گفت: مطالب بیان شده ، دسته بندی و در شورای دانشگاه با حضور اینجانب مطرح و حتی المقدور مورد توجه قرار خواهد گرفت.
آیت الله محمدی ری شهری همچنین در خصوص پرسش یکی از دانشجویان در خصوص بستر مصرف محصولات و زمینه های کاری فارغ التحصیلان دانشگاه قرآن و حدیث گفت: بر اساس تجربه و مطالعات صورت گرفته، در شرایط فعلی در دنیا بیش از هر زمان دیگر شرایط، برای نشر معارف اهل بیت علیهم السلام فراهم است و تا کنون میان مردم دنیا برای پذیرش معارف اهل بیت علیهم السلام، به حد فعلی شرایط فراهم نبوده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: کتاب ها و مجموعه های مکتوب از معارف اهل بیت علیهم السلام به هر زبان که ترجمه می شود با استقبال خوبی مواجه می شود و زیرا بستر مصرف محصولات فراهم است و مهم ابزاری است که می بایست از سوی دانش اندوختگان این رشته های معارفی فراهم گردد و هر کسی بنا به توان فردی خود در این عرصه موفق خواهد شد تا این اندوخته ها در جای خودش مصرف شده و به نتیجه برسد.
آیت الله محمدی ری شهری با بیان این مطلب که بسیاری از دانشجویان این دانشگاه، اکنون در کرسی های استادی و تحقیق در کشور حضور دارند، افزود: پرورش استاد، پرورش مبلغ و پرورش پژوهشگر سه هدف اصلی از اهداف عالیه تاسیس دانشگاه قرآن و حدیث است که از ابتدا تدوین شده است.