تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام، در جمع ائمه جماعات، اعضای هیات های امناء و خادمان مساجد شهرستان ری و فرماندهان حوزه و پایگاه های بسیج استان تهران در آغاز هفته جهانی مساجد افزود: راه های عملی تقویت این دو نقش یعنی تقویت ارزشهای فرهنگی، عبادی و تقویت ارزش های سیاسی در مساجد، از جمله مسایل مهمی است که در این گونه جلسات و در روزجهانی مساجد شایسته است مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
نویسنده کتاب فرهنگنامه مسجد، با طرح این پرسش که برای تقویت مسجد به عنوان پایگاه ارزش های فرهنگی و عبادی و پایگاه ارزش های سیاسی در نظام اسلامی و در راس آن ها تحکیم مبانی ولایت فقیه چه باید کرد؟ اظهار داشت: نخستین اقدامی که دراین زمینه باید صورت گیرد، بهره گیری از روحانیون کارآمد، مبتکر و با ذوق و سلیقه است، زیرا محور مسجد، روحانی مسجد است و هرچه روحانیانی که برای مساجد انتخاب می شوند، باتجربه تر و با ذوق و سلیقه بهتر و از معلومات لازم بیشتری برخوردار باشد، مساجد از جاذبه بیشتری برخوردار خواهند بود.
آیت الله محمدی ری شهری با بیان اینکه در راس ارزش های فرهنگی و عبادی، معرفت و محبت و انس با خدا است گفت: باید برای مقاطع مختلف سنی، خصوصا سنین نوجوان و جوان برنامه ریزی داشته باشیم با این هدف که مساجد جاذبه بیشتری برای جذب و حفظ آنان داشته باشد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام تصریح کرد: اکنون راه های جذب عموم مردم و خصوصا جوان ها به مساجد نسبت به پنجاه سال و یکصد سال قبل، تفاوت کرده و اکنون نمی شود صرفا به همان روش ها اکتفا نمود، بلکه برای جذب جوان می بایست روش های جدید را نیز مورد بررسی قرار داد، زیرا خدایی نکرده ممکن است اگر برنامه ریزی بهنگام صورت نگیرد، دیر شده باشد.
نویسنده کتاب فرهنگنامه مسجد، از احترام به شخصیت جوان به عنوان یکی از بهترین راه های عملی برای جذب و حفظ جوان ها در مسجد نامبرد و افزود: باید جوان و نوجوان در مسجد احساس محبت کند، زیرا احساس تکریم و احترام در وجود او خیلی اثر گذار خواهد بود.
آیت الله محمدی ری شهری با بیان اینکه باید روحانی مسجد قبل از اینکه گفتارش برای مردم آموزنده باشد، رفتار و کردارش برای مردم آموزنده باشد، افزود: بی تردید رفتار تاثیرگذار تر از گفتار است و نحوه زندگی و رفتار و سبک سلوک روحانی و همچنین سبک سلوک و رفتار خانواده و فرزندان او از مسایلی است که در ذهن و دل مردم اثر خواهد گذاشت.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام اظهار داشت، هرچه رفتار فردی، خانوادگی و اجتماعی و مواجهه روحانی ارزشی تر و آموزنده تر باشد، جایگاه مسجد بیشتر تقویت خواهد شد و از این رو، در بررسی تاریخ مساجد نیز، همواره تاثیر جدی رفتار و سلوک و حتی تاثیر نَفَس روحانی را در جامعه اطراف او مشاهده می کنیم.
آیت الله محمدی ری شهری با ذکر نام و یاد عالم ربانی مرحوم آیت الله اثنی عشری از روحانیان تاثیرگزار و شاخص در شهرستان ری در گذشته نزدیک اظهار داشت: سلوک ایشان، زندگی زاهدانه و تقوای ایشان و همچنین مبارزات ایشان فوق العاده در زندگی افراد تاثیرگذار بود و واقعا برای مردم الگو بود و البته بعد از ایشان نیز روحانیان و علمای بزرگ دیگری در شهرستان ری حضور داشته و حضور دارند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام، افزود: در نظام اسلامی، مسجد تنها پایگاه ارزش های عبادی نیست، بلکه پایگاه ارزش های سیاسی نیز هست، البته مساجد نباید پایگاه دعواهای سیاسی و حزبی باشد، که این مساله برای حفظ شان و جایگاه مسجد سم است بلکه باید صرفا ارزش های سیاسی یعنی تقویت مبانی نظام اسلامی در مساجد ظهور و بروز داشته باشد، زیرا که حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: مسجد باید جایی باشد که نظام مبتنی بر ولایت فقیه را که به بهای خون های مطهر شهدا شکل گرفته و ان شاء الله تا ظهور حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف تداوم خواهد یافت، در آن حفظ و تقویت شود و همه ما این مسئولیت را داریم.
وی تاکید کرد: روحانی مسجد نباید اجازه دهد که مسجد جای دعوای سیاسی باشد، زیرا روحانی مسجد باید برای همه سلایق سیاسی که نظام و رهبری را قبول دارند، حالت پدرانه داشته باشد.
آیت الله محمدی ری شهری با اشاره به نزدیک شدن ایام انتخابات در سطح کشور، گفت: روحانی باید تلاش کند، ملاک ارزش های سیاسی در مساجد صرفا، نظام و ولایت فقیه باشد و طرفداری و مقابله با یک حزب و جریان در مسجد صورت نگیرد که اثر نامناسبی خواهد داشت.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: جذب کردن هرچه بیشتر جامعه بر محور رهبری باید هنر روحانی باشد که حتی کسانی که از مشکل و شبهه برخوردارند را به نظام و رهبری نزدیکتر کند نه اینکه حتی اگر کسی دارای سئوال و ابهام بود، را طرد نموده و از نظام و ولایت فقیه دورتر کند.
آیت الله محمدی ری شهری همچنین فرهنگ سازی توسط رسانه ها برای حضور پر رنگ تر مردم در مساجد را از نکات مهم در این خصوص برشمرد و افزود: از صدا و سیما، مطبوعات و سایر رسانه ها و همچنین تابلوهای تبلیغاتی شهری، خصوصا در این ایام که متعلق به مساجد است باید برای امور تبلیغاتی جهت تقویت جایگاه مساجد بهره گیری شود که بیان روایات مربوط به توصیه های ائمه معصومین علیهم السلام در خصوص حضور در مساجد از جمله این موارد تبلیغی می تواند باشد.
آیت الله محمدی ری شهری در ابتدا ضمن تبریک دهه کرامت، ایام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و فرا رسیدن میلاد حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام و تقارن این ایام با روزجهانی مسجد، گردهمایی ائمه جمعه و خادمان مساجد شهرستان ری را در جوار بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام فرصتی مغتنم برشمرد و اظهار امیدواری کرد به برکت دعای حضرت عبدالعظیم علیه السلام و نورانیت این مکان مقدس توفیقات بیشتری برای تعظیم و تکریم شعائر الهی در خانه خدا برای همه خدمتگزاران حاصل شود.