نویسنده کتاب که خود همراه و همگام با آیت الله محمد محمدی ری شهری در سفر به عربستان، کنیا و سودان حضور داشت، تمامِ مراحل و وقایع این سفر را با قلم شیوا و رسای خود بهرشته تحریر درآورده است.
کتاب، بدون مقدمه در چهار فصل تنظيم شده است. در سه فصل اول، خاطرات سفر به حرمين شريفين، كنيا و سودان و در فصل چهارم مقالات همايش مهدویت ارائه شده است.
نویسنده در ابتداى كتاب، تحت عنوان «آغاز راه»، انگيزه سفر را اينگونه بيان مىكند:
«همه ساله در ايام عمره، نماينده محترم ولى فقيه و سرپرست حجاج ايرانى، همراه با هيئتى عالىرتبه از مسئولان سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبرى، بهمنظور بررسى روند امور اجرايى و فرهنگى عمره، به ديار نور سفر مىكنند تا از نزدیک با مسائل و مشكلات زائران آشنا شده، نقاط قوت و ضعف را شناسايى كنند و پس از آن، امور مثبت را تقويت و علل و عوامل كاستىها را بررسى و براى آن چارهانديشى كنند» وى مقيد است تاريخ و حتى ساعت وقايع و ديدارها و نام شخصيتها را ذكر كند.
نویسنده همچنين از سفرهاى خود نيز اطلاعات مفيدى را ارائه مىكند و خواننده را با گذشته و حال سفر حج آشنا مىنمايد.
فصل دوم كتاب با نگاهى به كنيا آغاز شده است. در ابتدا نام، موقعيت، همسايگان، مساحت، جمعيت، پايتخت، تعداد قبايل، تقسيمات كشورى، مذهب، مسلمانان، دانشگاهها و اطلاعات فراوان ديگرى درباره اين كشور ارائه شده است.
در فصل سوم، سفر به سودان ذكر شده است. در ابتداى گزارش سفر به اين كشور نيز اطلاعات عمومى درباره اين كشور بيان گرديده است. مساحت، جمعيت، مسلمانان، تقسيمات جغرافيايى، آب و هوا، رسهگانههاى سودان، نظام سياسى و ساختار حاكميت و دانستنىهاى اقتصادى از جمله اين اطلاعات است.
در فصل چهارم كتاب، سه مقاله ارائه شده در همايش مهدویت، بدون اينكه محتواى آنها مورد اظهار نظر و تأييد قرار گيرد، درج شده است.اين مقالات توسط ميرزا جان به فارسى ترجمه شده است.