مراسم اولین سالگرد یادبود فقدان عالم مجاهد و احیاگر حدیث آیت الله محمدی ری شهری عصر امروز جمعه از ساعت ۱۶ در مصلای امام علی(ع) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با حضور شخصیت های کشوری و لشکری برپا گردید.
این مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط حاج مجتبی محمدبیگی از قاریان ممتاز و بین المللی قرآن کریم آغاز و با نوای ذاکرین خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام سیدمجید بنی فاطمه و حاج حمید منتظر ادامه یافت.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: زمین یکی از پدیده های شگرف الهی است اما بخش های مختلف زمین مساوی و مثل هم نیستند؛ مثلا بخشی از زمین قابل کشاورزی است و بخش دیگری از زمین دارای مخازن ارزشمندی است و بخشی از زمین هیچ بهره برداری ندارد.
وی افزود: انسان هم همین است؛ آن انسانی که از نعمت های خداوندی برخوردار باشد و راه کمال را بپیماید آنقدر ارزش پیدا می کند که با هیچ عدد و ریالی قابل محاسبه نیست و جانشین الهی بر روی زمین می شود.
حجت الاسلام و المسلمین مروی گفت: انسان می تواند مثل زمینی باشد که پر از گنج و گنجینه باشد و می تواند مثل شوره زاری باشد که ارزشی ندارد و اسلام برای تعالی انسان دو راه علم و عمل را توصیه می کند.
وی ادامه داد: علم و عمل صالح دو بالی است که خداوند در وجود هر انسانی به صورت بالقوه قرار داده است و هر که آن را بالفعل کند به جایی می رسد که مسجود ملائکة الله می شود.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه درباره خصوصیات مرحوم آیت الله ری شهری گفت: عالم و خدمتگزاری موثر بود؛ تأسیس حوزه علمیه و دارالحدیث و تألیفات علمی فراوان از ویژگی های ممتاز ایشان بود.
وی افزود: ایشان لحظه ای از نوشتن و امور علمی دست نمی کشید و این وجود با برکت حقیقتا گام های بلندی در احیای علم حدیث برداشت؛ بدون مبالغه وی ادامه دهنده راه علمایی چون شیخ صدوق و کلینی در علم حدیث است.
حجت الاسلام و المسلمین مروی اضافه کرد: امروز نیازها عوض شده و باید سؤالات جواب داده شود؛ آیت الله ری شهری احادیث را امتداد اجتماعی داد و پاسخ سؤالات نسل امروز را از میان احادیث استخراج و به جامعه تزریق کرد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: خصوصیت مرحوم آیت الله ری شهری این بود که هم بال علم و هم بال عمل را به خوبی برای خود فراهم کرد و توانست از این دو بال برای رشد و تعالی استفاده کند.
وی افزود: مرحوم آیت الله ری شهری مدیری قابل و ممتاز بود و در دستگاه قضایی و اطلاعاتی و دیگر مسئولیت های خود، اخلاق مداری و تقوای الهی را پیش می گرفت؛ وی زمانی که در وزارت اطلاعات بود به کارکنان میگفت پنهان ماندن را رعایت کنید و امانتدار باشید و مبادا مردم از شما به خاطر جایگاهتان بترسند.
حجت الاسلام و المسلمین مروی با اشاره به دوران مسئولیت مرحوم آیت الله ری شهری در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: باید مدیریت آن عالم عامل را تحسین کرد چرا که همگان می دانند چه تحول عظیمی را در دوران مسئولیتش در حرم ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: آن عالم ربانی در هر امری رضای الهی را در نظر داشت؛ وی به میدان آمد و برای حفظ و صیانت از انقلاب از خود گذشت و آینده خویش را در نظر نگرفت تا دست به پاکسازی منافقین بزند.
حجت الاسلام و المسلمین مروی ادامه داد: هر جایگاهی که نظام اسلامی به آن نیاز داشت آیت الله ری شهری حضور پیدا می کرد و مورد اعتماد امام خمینی(ره) بود و همواره مورد اعتماد و احترام رهبر معظم انقلاب قرار داشت.