به گزارش ایرنا، غلامرضا امیرخانی، عضو هیات داوران انتخاب کتاب سال فاطمی دوشنبه 6 اسفندماه عنوان کرد:
همه آثار با رویکردی وحدتمحور نگاشته شده بود و در گزینش کتاب سال، بررسی صدها عنوان کتاب چاپ اولی در سال 95 و 96 مدنظر قرار گرفت.
وی عنوان کرد: در مرحله نخست 340 عنوان کتاب منتشر شده طی دو سال، احصا شد که با توجه به محورهای همایش در دو بخش با موضوع حضرت زهرا (س)، زندگانی و سیره و نیز آثاری درباره خطبه فدک مورد توجه قرار گرفت.
در ادامه این آیین، در بخش خطبه فدک، کتاب 'منشور بین المللی اسلام؛ شرح خطبه حضرت زهرا (س)' تالیف سید مجتبی برهانی در 10 مجلد که از انتشارات بیت الاحزان قم به چاپ رسیده است، به عنوان کتاب برگزیده معرفی شد.
در بخش تحقیق در سیره و بیانات فاطمی هیچ اثری برگزیده نشد؛ اما سه اثر 'فضایل فاطمه زهرا در منابع اهل سنت' تالیف علی اصغر حسین زاده از انتشارات دا، 'فضایل فاطمه الزهرا اثر حاکم نیشابوری با ترجمه محمود نعمتی' از انتشارات سخن و نیز 'حکمت نامه فاطمی' تالیف محمد محمدی ری شهری با ترجمه محمد مرادی از انتشارات پژوهشگاه قرآن و حدیث شایسته تقدیر شناخته شدند.
** جایزه ای در سطح بین الملل
رئیس مرکز اسلامی فاطمیه در این آیین بیان کرد: اگر بتوانیم جایزه ادبی ریحانه را در سطح ملی و بین المللی فراهم کنیم، توانسته ایم یک حادثه فرهنگی به نام حضرت زهرا در جهان مطرح کنیم.
حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری گفت: در تمام طول سال مناسبتهای بسیاری در ارتباط با اهل بیت داریم که همه آن ها عامل پایداری و تثبیت تفکر و اندیشه ما بوده و هست.
وی افزود: آنچه باید در مقطع فعلی به آن پرداخته شود، این است که ما نباید برای اهل بیت (ع) فقط تذکر و توسل و سوگواری داشته باشیم، بلکه اهل بیت (ع) هم منشا برکات بسیاری هستند و باید به شادمانی آن ها در کنار مصائبشان توجه کنیم.
موسوی لاری بیان کرد: 1458 سال پیش در خانه پیامبر سختیها و مشکلات عدیده پیامبر که هر روز غمی بر غمهای او افزوده می شد، فاطمهای به دنیا میآید که مایه شادمانی و نشاط خدیجه و پیامبر میشود و چنانچه ما خود را امت این پیامبر میدانیم همانطور که در غم با آنها هستیم، باید در شاید نیز کنار آن ها باشیم.
وی با بیان اینکه هیچ روزی برای پیامبر زیباتر از دیدن میلاد نور چشم خود نبوده است، ابراز داشت: معتقدم امت اسلامی باید یک هفته کامل برای میلاد حضرت زهرا (س) در کنار پیامبر و خدیجه شاد باشند.
رئیس مرکز اسلامی فاطمیه بیان کرد: بیش از آنکه از سیره، رویه، روش و رفتار عملی بزرگواران کمک بگیریم به جنبههای عاطفی پرداخته ایم؛ به ویژه در سالهای اخیر در این زمینه افراط شده است و انواع و اقسام مداحیهایی که شاید در شأن این بزرگان نباشد، رخ می دهد.
وی عنوان کرد: اسوه قرار دادن این بزرگان ضرورت پرداختن علمی به همه زوایای حیات آنها و سیره آنهاست و اقتضا میکند که جلساتی علمی داشته باشیم.
موسوی لاری با بیان اینکه هم باید گستره حضور را بیشتر ببینیم و هم عمق نگاه را بیشتر کنیم، اظهار داشت: گسترش مخاطبان از اهدافی است که باید دنبال کنیم و باید روشی اتخاذ کنیم که نسل جوان با نام حضرت زهرا (س) مانوس شود.
وی ادامه داد: بهره گیری از زبان هنر در باین فضائل و مناقب زهرای مرضیه و از جمله پرداختن به شعر آیینی زمینه ساز اهدای جایزه ادبی ریحانه به عنوان یک سرفصل تازه در فعالیتهای فرهنگی است.
وی ابراز داشت: جایزههای ادبی به نام افراد مختلف داده میشود و چه کسی ابعاد وجودش از ابعاد وجودی زهرا (س) بیشتر است.
موسوی لاری با تاکید بر اینکه زهرای مرضیه هم مورد احترام شیعه است و هم مورد احترام اهل سنت، گفت: این نگاه وحدت آمیز نسبت به حضرت زهرا وجود دارد اهل بیت کانون توجه همه فرق اسلامی است و زهرا محور و مرکز و کانون و ام اهل بیت است.
رئیس همایش ریحانه النبی اعلام کرد: اهدای کتاب سال در سال جاری مقدمه شناسایی نویسندگان و پژوهشگرانی است که در این زمینه پایان نامه و رساله می نویسند.
** فاطمه همیشه زنده است
امام جمعه اهل سنت بخش گله دار شهرستان مهر هم گفت: اینکه فاطمه (س) چه روزی و چه زمانی متولد شد، اهمیتی ندارد چراکه فاطمه برای همه زمان هاست و زمانی برای فاطمه نیست. فاطمه همیشه هست و همیشه زنده بود و همیشه میلاد اوست.
شیخ مصطفی نوری افزود: وجوب مودت به فاطمه مبدأ قرآنی و دستور خداست و به نمایش گذاشتن مودت به خاندان نبی خدا که رمز و راز ما مسلمانان است، خلاصه صفای مصطفی است.
وی ابراز کرد: آنچه مریم در قرآن دارد، فاطمه هم دارد. آنگاه که خداوند مریم را میستاید آیت است و صدیقه است و حکم فاطمه هم اینگونه است؛ چون پیامبر او را بانوی دو عالم و بانوی زنان بهشت نامید.
امام جمعه اهل سنت گله دار با بیان اینکه در خانهای نیست که دختری با نام صدیقه و فاطمه نباشد، افزود: در برخی خانهها شاید بیش از یک فاطمه باشد، رابطه ما با دختر پیامبر (ص) این گونه است.
شیخ نوری بیان داشت: همایش ریحانةالنبی نه تنها شاخصی برای شهرستان مهر که ذخیره دنیا و سرمایه آخرت است، نشستن، به یاد فاطمه بودن و خوشحال شدن به میلاد اوست.
سومین همایش ملی ریحانه النبی از اول اسفندماه در تهران آغاز شد. این همایش در دوم اسفندماه با معرفی شاعران و نویسندگان برتر در مراسم جایزه ادبی ریحانه به شیراز رسید.
ادامه این همایش در شهرستان مُهر با اهدای جایزه کتاب سال ریحانه و برگزاری جشنهای مردمی کوثر تا هفتم اسفندماه جاری ادامه مییابد.
انتخاب کتاب سال ریحانه که به معرفی کتاب برتر پیرامون زندگی، سیره و شخصیت حضرت زهرا (س) می پردازد نیز برای نخستین بار اجرایی شد. ترویج سیره اهل بیت (س)، معرفی دقیق، روشن و تاثیرگذار ابعاد وجودی حضرت زهرا (س)، پرداخت هنرمندانه به شخصیت والا و الهی حضرت زهرا (س) در زبان شعر و داستان، ارتقا و اعتلای فرهنگ غنی ادبیات فاطمی و شناسایی و گرامیداشت پدید آورندگان آثار آیینی از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
شهرستان مهر در فاصله 330 کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.