گزیده سخنان آیت الله محمدی ری شهری در سومین همایش علمی پژوهشی ملی امام رضا (ع) در منابع اهل سنت :
«در شرایط کنونی که جهان اسلام در شرایط بسیار حساسی قرار گرفته و همه کفر در برابر همه اسلام قرار گرفته است، استکبار جهانی در پی آن است که از هر راهی میان فرق اسلامی تفرقه ایجاد کند و نمونه آن در کشورعراق و سوریه و بسیاری از کشورهای دیگر با کارهای خباثت آلود تکفیری های تحت حمایت استکبارجهانی مشهود است.
اگر بخواهیم بین مذاهب اسلامی وحدت ایجاد کنیم بهترین محور، محبت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و بهترین کاری که پژوهشگاه های اسلامی و آستان های مقدس در سراسر جهان می توانند انجام دهند این است که به فرمایش مشهور صاحب این مضجع شریف حضرت علی ابن موسی الرضا(ع)، جامه عمل بپوشانند که آن حضرت فرمودند: خداوند رحمت کند کسی را که امر ما را زنده کند ، یعنی معارف ما را یاد بگیرد و به مردم تعلیم دهد و البته منظور آن حضرت از مردم، همه مردم از مسلمان و غیر مسلمانان است زیرا در پی فرمایش آن فرمودند: واگر مردم بدانند محاسن کلام ما را از ما پیروی خواهند کرد.
این سخن معنای بسیار ارزنده ای دارد زیرا، زمینه سازی برای جهانی شدن اسلام و آن روزی که قرآن در آیات متعدد وعده آن را داده است، با گسترش معارف اهل بیت (ع) در جهان محقق خواهد شد.
موضوع این همایش که وحدت میان مذاهب اسلامی با محوریت معارف رضوی بیان شده، از اقدامات بسیار مهم بنیاد پژوهش ها و آستان قدس رضوی است.
معارف رضوی در منابع اهل سنت و شناخت آن حضرت ، موضوع بسیار مهمی است که زمینه ساز هرچه بیشتر تقریب مذاهب اسلامی می شود.
در دیداری که حدود بیست سال قبل در اردن با دکتر کامل اسد رئیس موسسه آل البیت در آنجا داشتم هنگامی که تعدادی از کتابهای تهیه شده در دارالحدیث را به وی ارائه کردم ، وی پس از ملاحظه منابع آن گفت این اقدامی عملی در جهت تقریب مذاهب اسلامی است .
یکی از کتابهایی که اخیراً توسط دارالحدیث تهیه گردیده،کتاب «الموسوعه الاحادیث الفقهی عندالمذاهب الاسلامیه» است که با تامین هزینه شورای سیاست گذاری مدارس اهل سنت تالیف و قبل از انتشار یک نسخه از آن برای برخی اساتید دانشگاه الازهر مصر نیز فرستاده شده است.
یکی از اساتید برجسته این دانشگاه در مصاحبه ای بعد مطالعه کتاب اخیر موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، با روزنامه « رای الیوم » اعلام کرده است، در این اثر ارزشمند که به دست من رسیده است جدیت و تلاش علمی از سوی شیعیان ایران، برای همگرایی اندیشه فقهی میان مسلمین مشهود است، این اثر به خوبی حسن نیت امامیه در تعامل اندیشه علمی با برادران اهل سنت را اثبات می کند، او در این مصاحبه همچنین از تلاش های علمای الازهر برای رسیدن به تقریب خبر داده و گفته است که وحدت علمای شیعه و الازهر از واجباتی است که او و علمای الازهر به آن اهتمام دارند.
این اندیشمند برجسته الازهر در مصاحبه خود با اشاره به تهدیدات آمریکا و اسرائیل برای ایجاد اختلاف میان مسلمین و رواج طائفه گری تاکید کرده است که اینجانب به همراه دوستانم برای مقابله با این توطئه استکبار کارهایی را آغاز کرده ایم و البته با تاکید بر تفکیک اختلافات سیاسی از مسایل علمی تصریح کرده است که اتفاق نظر فقهی در گرایش اهل سنت با نگاه شیعی در نود و پنج درصد مسایل حاصل است که به نظر می رسد بیان این عالم مصری بسیار مهم و برای دیگران نیز قابل تامل باشد.
یکی از کارهایی که بسیار مورد توجه دارالحدیث است و مبنای دارالحدیث از ابتدای بوده، این نکته مهم است که از همه منابع چه شیعه و چه اهل سنت در موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در کتاب ها و آثار تهیه شده همواره بهره برداری و استفاده می شود و به تحقیق می توان گفت که «کتابخانه دارالحدیث» تخصصی ترین کتابخانه حدیث در جهان اسلام است.
هر سازمان و نهادی که از توان بیشتری برای عمل کردن به این رهنمود امام رضا(ع) برخوردار است، از مسئولیت بسیار سنگین تری در این خصوص برخوردار خواهد بود.
« شناختنامه حدیث » ان شاء الله در آینده نزدیک در سه جلد تالیف و عرضه خواهد شد، جلد اول و دوم این کتاب درباره علوم مرتبط با شناخت سنت نبوی است و جلد سوم آن منابع مهم حدیثی شیعه و سنی و مولفان بزرگ آنها را معرفی می نماید.
بحمدالله اکنون آستان قدس رضوی، امکانات خوبی در اختیار دارد و به نظر می رسد، به همت تولیت آستان قدس رضوی جناب آقای رئیسی در کنار سایر خدمات فراوانی که در دست اقدام قرار دارد، در حوزه نشر و ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام به زبانهای مختلف در سرار جهان نیز کارهای مهم و ماندگاری صورت گیرد.»
سومین همایش علمی پژوهشی ملی امام رضا (ع) در منابع اهل سنت با حضور آیت الله محمدی ری شهری در مشهد برگزار شد، در این همایش علمی از نسخه انگلیسی کتاب ارزشمند «حکمت نامه رضوی » رونمایی گردید.