به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دارالحدیث، پنجمین جشنواره پژوهشی پژوهشگاه قران و حدیث پیش از ظهر چهارشنبه 22 آذرماه در سالن علامه مجلسی مؤسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث با حضور آیتالله محمدی ریشهری رئیس این مؤسسه برگزار و در حاشیه این مراسم از برترینهای پژوهشگاه قرآن و حدیث تجلیل شد.
در ابتدای این مراسم رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت(ع) از فقه، کلام، فلسفه و علوم انسانی به عنوان عرصههای دانشهای اسلامی نام برد و خاطرنشان کرد:
«بدون مطالعات حدیثی و توجه به درون مایههای حدیثی امکان نسبت اسلامی دادن به علوم وجود ندارد و با فقدان آموزههای حدیثی پروژه اسلامیسازی علوم به نتیجه نمیرسد.»
حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی با اشاره به اینکه بیان علوم و معارف اسلامی با استفاده از قرآن و بدون توجه به احادیث شدنی نیست، مطرح کرد:
هر دانشسازی و ادعای نظریه اسلامی بدون توجه گسترده به پایههای قرآن و حدیث امکانپذیر نیست.
همچنین رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث طی سخنانی از نزدیک شدن به سالروز بزرگداشت وحدت حوزه و دانشگاه یاد کرد و گفت:
شهید حجتالاسلام والمسلمین مفتح منادی وحدت حوزه و دانشگاه بود و روز شهادت این شخصیت همزمان با 27 آذرماه به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه انتخاب شده است.
در ادامه حجتالاسلام والمسملین رضا برنجکار قائم مقام رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث گزارشی از فعالیت های این پژوهشگاه ارائه کرد.
در پایان این مراسم مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور خاطرنشان کرد:
بر اساس روایات مختلف دانشهای مختلف در ظاهر و باطن قرآن کریم وجود دارد و این کتاب الهی آموزههای مختلفی را به خود اختصاص داده است که در شرایط کنونی باید از این آموزهها به شیوه مطلوب در جامعه اسلامی استفاده کنیم.
آیتالله اعرافی با تاکید بر اینکه حوزه در عرصههای جدید علوم قرآن و حدیث ورود داشته است، تصریح کرد: اکنون در مرحله تازهای وارد شدهایم و به عنوان نمونه در حوزه تفسیر به مرحله تخصصی رسیدهایم و آماده هستیم که بتوانیم در حوزههای مختلف علمی به نقطههای مشترک برسیم تا بتوانیم از آموزههای دینی به صورت جامع استفاده کنیم.
لازم به ذکر است، در این مراسم از 30 اثر منتشر شده توسط پژوهشکدههای مختلف پژوهشگاه قرآن و حدیث طی یک سال اخیر رونمایی شد.