به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین عبدالهادی مسعودی، رئیس انجمن حدیث حوزه عصر امروز (19 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه علمیه برگزار شد، عنوان کرد: انجمن حدیث حوزه از جمله انجمنهای علمی و تخصصی است که حدود پنج سال پیش با همکاری اندیشمندان و فرهیختگان حدیثی حوزه تأسیس شد.
رئیس انجمن حدیث حوزه اظهار داشت: انجمن حدیث حوزه فعالیتهای علمی متعددی دارد که یکی از فعالیتهای آن، راه اندازی دروس حدیثی حوزه است که دارای قدمت دیرینه است، اما امروز به دست فراموشی سپرده شده بود.
حجت الاسلام و المسلمین مسعودی افزود: تدوین کتابهای آموزشی درسی و کمک درسی از دیگر فعالیتهای انجمن حدیث حوزه است، همچنین این انجمن بسیاری از نشستهای ماهانه و فصلی در کار خود دارد.
وی تصریح کرد: انجمن حدیث حوزه با همکاری مرکز تخصصی حدیث تصمیم به برگزاری جشنواره کرده است تا بستر و زمینه ای برای فعالیتهای حدیثی گوناگون حوزه در رشتههای مختلف فراهم شود تا اندیشمندان حوزه حدیث شناسایی و فعالیتهای برتر و برگزیده پژوهشگران حدیثی تجلیل شوند.
رئیس انجمن حدیث حوزه با بیان این که جشنواره پژوهشی حدیثی حوزه به نام ثقه الاسلام کلینی نامگذاری شده است، یادآور شد: ثقه الاسلام کلینی یک عالم تمام عیار شیعی است که هم محدث بود و هم فقیه، متکلم، مورخ و مولف بسیار خوش سلیقه بود و کهن ترین، جامع ترین و زیباترین کتاب حدیثی شیعه از این عالم بزرگوار است.
حجت الاسلام و المسلمین مسعودی تصریح کرد: این جشنواره به نام «ثقه الاسلام کلینی» است، اما فعالیتهای این جشنواره منحصر به این شخصیت بزرگوار نیست و تمام تلاشهای حدیثی مورد استقبال قرار میگیرد.
وی بیان داشت: جشنواره ثقه الاسلام کلینی هر سال و یا هر دو سال یک بار به نام این محدث بزرگ ایرانی و شیعی برگزار میشود تا از طریق این جشنواره، زمینه تشویق به تحقیق و نگارش در عرصه حدیث برای حوزویان فراهم شود.
رئیس جشنواره حدیثی ثقه الاسلام کلینی عنوان کرد: ما در این جشنواره توانستیم وضعیت موجود و نقاط ضعف و قوت جشنواره را رصد کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین مسعودی افزود: در این جشنواره عرصه ای برای نوقلمان و کسانی که در مرحله نخست پژوهشهای حدیثی هستند، گشوده شده است و از آنجا که رقابت میان نوقلمان و افراد حرفه ای در عرصه حدیث قابل مقایسه نیست، در این جشنواره، نوقلمان به صورت جداگانه به رقابت میپردازند.
وی با بیان این که در این همایش از برخی شخصیتهای بنیان گذار و تأثیرگذاری حدیثی تجلیل میشود، گفت: در اولین جشنواره ثقه الاسلام کلینی از شخصیت آیت الله ری شهری، مؤسس علمی فرهنگی دارالحدیث به عنوان شخصیت ماندگار حدیثی تجلیل میشود.
رئیس انجمن حدیث حوزه یادآور شد: تلاش دبیرخانه جشنواره بر این است که عنوان «خادم الحدیث» را به ثبت برساند و در هر جشنواره یکی از شخصیتهای حدیثی به عنوان خادم الحدیث معرفی شود.
حجت الاسلام و المسلمین مسعودی افزود: در این جشنواره موسسه تحقیقات کامپیوتری نور به دلیل تولید نرم افزارهای حدیثی ارزنده مورد تجلیل قرار میگیرد.
وی با بیان این که جشنواره حدیثی ثقه الاسلام کلینی در روز 29 اردیبهشت ساعت 17 و سی دقیقه در سالن اجتماعات دارالشفا برگزار میشود، اظهارد اشت: فراخوان آثار از پاییز سال گذشته آغاز شده بود و آثار جشنواره در 9 عنوان علوم حدیثی و 13 عنوان معارف حدیثی به دبیرخانه ارسال شد.
رئیس جشنواره حدیثی ثقه الاسلام کلینی تصریح کرد: داوری آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره بسیار سخت گیرانه و با جدیت بود، به طوری که آثار به وسیله 40 استاد برجسته حدیثی دو بار مورد ارزیابی قرار گرفت و پس از ارزیابی آثار، 118 اثر انتخاب و برای بار سوم مورد ارزیابی قرار گرفت که در نهایت 25 اثر در روز جشنواره مورد تجلیل قرار میگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین مسعودی در پایان یادآور شد: در این جشنواره، ترجمه کتاب اصول کافی که به وسیله حجت الاسلام و المسلمین انصاریان صورت گرفته است، رونمایی میشود.