به گزارش پایگاه حدیث نت، آیتالله محمدی ریشهری، در ویژهبرنامه «میلاد خوبان» که به مناسبت میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) که از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد، به معرفی برخی آثار جدید مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث درباره پیامبر گرامی اسلام پرداخت.
آیتالله محمدی ریشهری در مورد یکی از این آثار که با عنوان «حکمتنامه پیامبر اعظم(ص)» تدوین شده است، گفت: «حکمتنامه پیامبر اعظم(ص)» یک اقدام پژوهشی، علمی و فرهنگی در جهت نشان دادن چهره نورانی نبی گرامی اسلام(ص) است.
وی با بیان این که شناخت پیامبر اعظم(ص) در حقیقت زمینهساز تحول عظیمی در جهت تکامل مادی و معنوی بشر است، اظهار کرد: آشنایی با این پیامبر نور و رحمت و آگاهی از تعالیم حیاتبخش این بزرگوار میتواند جامعه را متحول کند و در واقع نه تنها جامعه اسلامی بلکه جهان را متحول و متوجه ارزشهای اسلامی و انسانی کند.
رئیس مؤسسه دارالحدیث با اشاره به تلاشهای دشمنان اسلام برای مخدوش کردن چهره نورانی پیامبر اسلام(ص)، این تلاشها را در راستای مانع شدن برای همین تحول دانست و بیان کرد: این تلاشها خصوصاً پس از انقلاب اسلامی افزایش یافته است و میکوشند که این چهره پرنور را تاریک نشان دهند، بنابراین بر همه پیروان قرآن و پیروان اسلام و همه علاقهمندان به نبی گرامی اسلام فرض است که هر تلاشی را در مقابل این تهاجم پیچیده فرهنگی انجام دهند.
آیتالله ریشهری تدوین کتاب «حکمتنا مه پیامبر اعظم(ص)» را حرکت کوچکی در این وادی توصیف کرد و گفت: طرح تدوین این کتاب در گفتوگویی با یکی از علمای لبنان، از حدود سال 65 در ذهن من شکل گرفت اما توفیق آن حاصل نشد تا این که با نامگذاری سال 1385 به نام پیامبر اعظم(ص) تصمیم گرفتیم که سه اقدام را درباره پیامبر(ص) انجام دهیم که «پیامبر اعظم(ص) از نگاه قرآن و حدیث»، «حکمتنامه پیامبر اعظم(ص)» و «سیره اخلاقی و عملی پیامبر اعظم(ص)» آثاری بود که قرار شد تدوین شود و سومین کار به دلیل سنگین بودن آن بیش از بقیه به طول انجامید و هنوز به چاپ نرسیده است.
وی در مورد «حکمتنامه» بیان کرد: این کتاب 10 بخش را شامل میشود و از حکمتهای معرفتی تا حکمتهای بهداشتی و ... را در بر میگیرد، اما دو خصوصیت کاربردی دارد که ممکن است برای علاقهمندان قابل توجه باشد. یکی از این خصوصیات این است که برجستهترین سخنان سرآمد حکیمان جهان را در زمینههای معرفتی، اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بهداشتی در اختیار علاقهمندان قرار میدهد.
آیتالله ریشهری ادامه داد: نکته دیگر این است که هر کس اندکی انصاف داشته باشد و به این مجموعه 14 جلدی از سخنان پیامبر اکرم(ص) توجه کند، آن را سندی برای نبوت حضرت مییابد. در حقیقت باید به این نکته توجه کرد که کسی که یک روز به مدرسه نرفته است و یک استاد ندیده است بتواند این همه سخنانی که عقلای جهان باید بیایند و تا قیام قیامت از آن استفاده کنند، این اعجاز کلامی پیامبر(ص) سند نبوت اوست.
رئیس مؤسسه دارالحدیث در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جاهلانه بودن سخنان پاپ بندیکت شانزدهم در مورد سازگاری مسیحیت با عقل و ناسازگاری اسلام با عقل، به بیان روایاتی از پیامبر(ص) و ائمه(ع) در مورد عقل و تبیین جایگاه آن از نظر اسلام پرداخت.
آیتالله ریشهری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دیگر کتاب دارالحدیث با عنوان «پیامبر اعظم(ص) از نگاه قرآن و حدیث»، گفت: در این کتاب تلاش ما این بوده است که پیامبر اکرم(ص) را از نگاه قرآن و اهل بیت(ع) که بهترین منابع معرفتی هستند معرفی کنیم و از دلایلی که خداوند برای نبوت پیامبرش بیان کرده است آغاز شده و تا معرفی پیامبر(ص) توسط خود ایشان و در نهایت معرفی ایشان توسط امیرالمؤمنین(ع) را در بر میگیرد.
وی همچنین در مورد کتاب «سیره اخلاقی و عملی پیامبر اعظم(ص)» گفت: در این کتاب در 10 بخش به سیره پیامبر(ص) پرداخته ایم. در حال حاضر کارهای نهایی این کتاب در حال انجام است و انشاءالله در نیمه اول سال آینده منتشر خواهد شد.
آیتالله ریشهری با بیان این که این سیره سبک زندگی پیامبر(ص) را در بر می گیرد، عنوان کرد: بسیاری از کتابهای سیره معمولاً تاریخ زندگی پیامبر(ص) را در بر می گیرند، در حالی که سیره سبک زندگی و رفتار را باید نشان دهد و ما کتابی را که کاملاً سبک زندگی پیامبر(ص) را نشان دهد و ایشان را در مقام «اسوه حسنه» به تصویر کشد، نداریم.
وی در بخش پایانی سخنان خود درباره اقداماتی که رسانه ملی در معرفی پیامبر گرامی اسلام(ص) میتواند انجام دهد، گفت: خوب است که در حالی که همه جهان میکوشد چهره پیامبر(ص) را مخدوش نشان دهد، شبکه قرآن بخشی را به معرفی پیامبر(ص) اختصاص دهد و در این زمینه از برنامه های متنوع استفاده شود.
آیتالله ریشهری افزود: اگر بتوانیم رفتار پیامبر(ص) را در صدا و سیما و در سینما به تصویر بکشیم، رفتاری که با دوست و دشمن داشته اند، سبک زندگی آن ها در خانواده و اصحاب بسیار مهم است. برجسته شدن آموزههای پیامبر(ص) و شناخت ایشان از این طریق باید جایگاه خاص داشته باشد و این مسئله در کشور شیعی ما باید برجستگی خاصی داشته باشد.
رئیس مؤسسه دارالحدیث در پایان از وجود گزیده «حکمتنامه پیامبر اعظم(ص)» در یک جلد نیز خبر داد و گفت: علاقهمندانی که امکان استفاده از مجموعه 14 جلدی این حکمتنامه را نداشته باشند میتوانند از گزیده یک جلدی آن استفاده کنند.