به گزارش پایگاه حدیث نت، آیتالله محمد محمدی ریشهری در اختتامیه چهارمین دوره مسابقات قرآن و حدیث حوزههای علمیه سراسر کشور که جمعه شب در تالار شیخ صدوق (ره) آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام برگزار شد، افزود: بر اساس حدیث متواتر و معتبر « ثقلین » قرآن و عترت دو امانت گرانبها و به هم پیوستهای هستند که رسول گرامی اسلام (ص) به امت سپرده و از آنان خواسته است تا برپایه قیامت از این دو امانت محافظ کنند.
وی با بیان اینکه «محتوای حدیث ثقلین بیانگر این است که سرنوشت قرآن به عنوان کتاب هدایت و تکامل انسان و عترت به عنوان پاسداران انسانیت به هم پیوسته است» افزود: بنابراین مساله مهمی که برای همه پیروان پیامبر گرامی اسلام (ص) در همه اعصار قابل توجه است این است که چگونه از این دو امانت پاسداری کنند و در این عرصه حوزویان باید بیش از دیگران به این مساله بیاندیشند تا در نهایت بدانیم که باید به سفارش پیامبر مکرم اسلام (ص) عمل کنیم و همچنین بدانیم که گذشتگان ما نیز در این زمینه چه کرده اند.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: با نگاه به تاریخ گذشته اسلام متوجه میشویم که اسلاف مسلمانان درباره دو امانتی که پیامبر گرامی اسلام آنها را به امت خود سپرده است به خوبی امانتداری نکردهاند و هرچند که الفاظ قرآن دست نخورده باقی ماند، ولی حقایق آن تحریف شد و بسیاری از اهل بیت آن حضرت به شهادت رسیده و آخرین آنها نیز در غیبت بسر می برد.
آیت الله محمدی ریشهری با بیان اینکه «در صورت پیوند یافتن دو امانت گرانبهای حضرت محمد (ص) زمینه ظهور حضرت بقیةالله (عج) فراهم میشود» ادامه داد: بنا به گفته آیتالله شیخ عبدالکریم حائری متاسفانه خواص جامعه قرآن را کنار گذاشتند و عوام نیز عترت را به کناری نهادند.
وی گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی در این نقطه از جهان باید کاری کنیم که میان دو امانت بزرگ پیامبر مکرم اسلام (ص) پیوستگی ایجاد شود و اولین گام در این جهت برگزاری برنامههایی چون مسابقات سراسری قرآن و حدیث حوزههای علمیه است تا با ظواهر قرآن و حدیث آشنا شده و سپس به آشنایی با حقایق آنها دست یابیم.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام گفت: نکته مهم این است که نمیتوان قرآن و عترت را از یکدیگر تفکیک کرد، زیرا نمیتوان به حقایق والای قرآن بدون حدیث دست یافت و همین موضوع در مورد احادیث نیز صادق هستند و باید بدانیم که گسترش فرهنگ قرآن و حدیث در کنار یکدیگر میتواند زمینه ساز تهذیب در حوزههای علمیه و بدین ترتیب گسترش فرهنگ قرآن در جامعه شود.
آیت الله محمدی ریشهری اظهار کرد: یکی از کارهایی که در پژوهشگاه قرآن و حدیث انجام می گیرد، پیوند تخصصی احادیث با قرآن است تا بدین وسیله تفسیری نوین از قرآن کریم به بیان اهل بیت علیه السلام فراهم شود.
وی با مناسب ارزیابی کردن برگزاری مسابقاتی مانند چهارمین دورهی مسابقات قرآن و حدیث حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: ولی باید دانست که چنین فعالیتهایی دیرهنگام است و باید این گونه برنامهها بسیار بیشتر برگزار شود تا فرهنگ قرآن در جامعه گسترش یابد.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام ادامه داد: باید دانست در عرصه قرآن و حدیث کارهای بسیاری در سطح جامعه انجام شده است، ولی در عین حال در این عرصه خیلی عقب هستیم و فعالیت در این موضوع در وهله اول بر عهدهی حوزههای علمیه است.
آیت الله محمدی ریشهری با بیان اینکه «قرآن از منظر ما « حی » و زنده است و اهل بیت علیه السلام باید مفسر قرآن زنده باشند» گفت: این در حالی است که قرآنی که در بسیاری از کشورهای اسلام مطرح میشود زنده و پویا نیست و رسانههای قرآنی ما باید رسانههای قرآنی زنده باشند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای جامعه شوند.
وی با اشاره به برگزاری چهارمین دوره مسابقات قرآن و حدیث حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: امیدواریم با برگزاری چنین مسابقاتی قرآن و حدیث از غربت نه تنها در جامعه ما بلکه از غربت در حوزههای علمیه نیز خارج شوند و به عنوان متون اصلی درسی حوزههای علمیه قرار گیرند.