فهرست مطالب:
بخش اوّل : فضايل ماه خدا
بخش دوم : آمادگى براى ميهمانى خدا
بخش سوم : آداب ميهمانى خدا
بخش چهارم : شب قدر
بخش پنجم : آداب بيرون آمدن از ميهمانى خدا
پیش گفتار کتاب:
ماه رمضان براى خداجويان سالك، فرصتى است بى همتا ، كه اگر به خوبى مورد استفاده قرار بگيرد، به تعبير قرآن كريم كه مى فرمايد : «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ» ؛ شب قدر، بهتر از هزار ماه است. مى توان يك شبه، راه هزار ماهه را پيمود. خداوند سبحان، در اين ماه بافضيلت، ميهمانى ويژه اى را براى تربيت روح ترتيب داده است، به گونه اى كه مى تواند در حيات معنوى انسان تحوّلى پديد آورد كه او را به سعادت ابدى برساند و كاميابى هميشگى را برايش تضمين كند.
نكته مهم در اين مسير، آن است كه انسانى كه تصميم دارد به دنياى اين ضيافت گسترده وارد شود، بداند : به كجا مى رود؟ معناى ميهمانى الهى چيست و چگونه بايد وارد آن شود؟ چه بايد انجام دهد و چگونه مسئوليّت خويش را ادا كند؟ و چگونه از آن بيرون آيد؟ شناخت همه اينها ضرورى است تا انسان از اين ميهمانى، به نحو شايسته بهره مند گردد .
پاسخ تفصيلى به پرسش هاى ياد شده با بهره گيرى از قرآن كريم و احاديث اسلامى در كتابى به نام ماه خدا (پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث) در اختيار پژوهشگران قرار گرفت، اما از آنجا كه همه علاقمندان، فرصت كافي براى مطالعه آن مجموعه را ندارند اينك گزيده آن با نام «مراقبات ماه رمضان» تقديم مى گردد.
گفتنى است كه اين گزيده شامل همه تحليل ها و مطالب اصلى كتاب «ماه خدا» است و تنها شمارى از احاديثى كه مضمون آنها تقريبا در احاديث موجود يافت مى شود و نيز شمارى از دعاها از كتاب حاضر حذف گرديده است