به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام آیت الله محمدی ری شهری در این دیدار ضمن تبریک فرا رسیدن ایام ولادت حضرت علی علیه السلام گفت: در مناجات شعبانیه نکته مهمی تصریح شده است که می تواند مبنای همه کارهای فرهنگی باشد و آن این است که « خدایا من نمی توانم گناه نکنم مگر این که من عاشق تو شوم و اگر می خواهی من گناه نکنم کاری بکن من عاشق تو شوم زیرا اگر عاشق تو شوم همانطوری خواهم شد که تو می خواهی » اساسی ترین مبدأ تحول فرهنگی در جامعه اسلامی محبت خداست، اگر از این راه وارد شویم واقعا جامعه متحول خواهد شد و اگر مدارس ما و درس دینی و معارفی که در مدارس و دانشگاه ارائه می شود با چاشنی محبت ارائه نشود، هیچ نتیجه ای نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: معنویت از راه عاطفه و محبت قابل انتقال است و در مناجات شعبانیه این راه نشان داده شده است و همچنین امام سجاد علیه السلام در دعای مکارم الاخلاق از خدا می خواهد با دست یابی به کیمیای محبت خدا به خیر دنیا و آخرت نایل آید.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: همه مسئولان تربیتی و آموزش و پرورش باید محوری ترین نقطه حرکت خود را محبت قرار دهند و همچنین صدا و سیما، کتاب های درسی و همه محصولات حوزه فرهنگی می بایست نهایت هدف خود را تربیت عاشق خدا قرار دهند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: مشکلات فرهنگی جامعه کاملا روشن است و مهمترین دغدغه هایی است که رهبرمعظم انقلاب در سفر به خراسان جنوبی آن را مطرح کردند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام افزود: بنا به رهنمود رهبرمعظم انقلاب موضوع تمدن اسلامی به دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم بندی شده است که البته پس از انقلاب اسلامی پیشرفت های خوبی در بخش سخت افزاری داشتیم، اما در بخش نرم افزاری که اساس تمدن اسلامی است پیشرفت چشمگیری نداشتیم که رهبرمعظم انقلاب، مصادیقی هم از این مساله را بیان کردند مثل مساله طلاق، مسایل خانوادگی و روابط همسران و رابطه موجر و مستاجر که متاسفانه اینها در روال کنونی جامعه برگرفته از سبک زندگی اسلامی نیست.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث گفت: به نظر من یکی از بزرگترین نگرانی های فرهنگی در جامعه بالارفتن سن ازدواج است به طوری که در جامعه ما پسرها و دخترها جرات زود ازدواج کردن ندارند و زندگی های مجردی زیاد شده است و آمار طلاق بالا رفته است و این یک خطر بزرگ برای جامعه ماست.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: البته اینکه بگوئیم هیچ کاری نشده بی انصافی است اما، واقع این است که می توانستیم خیلی از کارها را به صورت بهتر انجام دهیم، مشکل فعلی ما مشکل سیاستگذاری و فهم مسایل نیست بلکه ریشه برخی مسایل به نوع مدیریت افراد برمی گردد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام گفت: در حوزه فرهنگی نیز نباید صرفاً به بیان مشکلات اکتفا کرد زیرا که برجسته کردن مشکلات خیلی راحت است اما حل کردن مشکلات آسان نیست، اگر هرکس به جای انتقاد به دیگری تلاش کند مسئوولیتی که به او سپرده شده درست انجام دهد نابسامانی ها سامان خواهد یافت.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: انتقاد سازنده لازم است اما نباید انتقاد به دیگران سبب شود که انسان نسبت به حوزه ای که در آن مسئولیت دارد غافل شود.
وی تصریح کرد: شیوع تملق و چاپلوسی یکی از خطرناکترین آسیب های اجتماعی است این یک خطر بزرگ اجتماعی است که افراد در مقابل انتقاد واکنش منفی نشان می دهند و بیشتر تمایل به سمت شنیدن تملق و تعریف و چاپلوسی دارند تا بیان صریح مشکلات.
در ابتدای این دیدار حاضران به بیان مسایل و نکات مورد نظر خود در خصوص مشکلات فرهنگی جامعه پرداختند.