نخستین دانشنامه امام مهدی (عج) همزمان با ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) بنیانگذار مذهب شیعه جعفری در ارومیه رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام به نقل از خبرگزاری مهر، رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، حجت الاسلام سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، عبدالقادر بیضاوی امام جمعه اهل سنت ارومیه، حجت الاسلام محمدباقر کریمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از علما و روحانیون آذربایجان غربی در این آیین حضور داشتند.
این دانشنامه در 10 جلد توسط آیت الله محمدی ری شهری نگاشته شده و بر پایه آیات قرآن کریم و روایات ائمه اطهار (ع) در خصوص شخصیت والای امام زمان (عج) تنظیم شده است.
اعتبارسنجی روایات و احادیث، استناد گسترده به منابع شیعه و اهل سنت، مراجعه به بیش از سه هزار و 800 کتاب، ارزشیابی منابع، جامع نگاری و گزیده نگاری کتاب، مبارزه با خرافه گرایی و عوامفریبی از جمله ویژگی های این دانشنامه به شمار می روند.
در این کتاب، احادیث اعتبارسنجی شده و احادیثی که از اعتبار بیشتری برخوردار هستند، استفاده شده است.
این کتاب در نیمه شعبان تقدیم مقام معظم رهبری شده که مورد تفقد ایشان قرار گرفته است.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث گفت: امام جعفر صادق (ع) نقشی کلیدی در گسترش دین مبین اسلام در دنیا داشتند.
آیت الله محمدی ری شهری در آیین رونمایی از دانشنامه امام مهدی (عج) که همزمان با ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) در ارومیه برگزار شد، افزود: باید قدرشناس تلاشهای آن امام همام در توسعه اسلام در دنیا باشیم.
وی با بیان اینکه حضرت امام صادق (ع) عمر خود را برای پرورش علمای مسلمانان صرف کردند عنوان کرد: امام مهدی (عج) نیز همچون امام صادق (ع) در همگانی کردن دین مبین اسلام نقش بزرگی را ایفا خواهند کرد.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث با اشاره به اینکه شیعه و اهل سنت، هشت اشتراک در خصوص موضوع مهدویت دارند، ادامه داد: اعتقاد به حضرت مهدی (عج) اختصاص به شیعه ندارد بلکه در تمام مذاهب اسلامی این موضوع مورد تاکید است.
آیت الله ری شهری درخصوص اشتراکات اهل تسنن و تشیع در خصوص مهدویت گفت: وعده پیامبر (ص) در خصوص ظهور منجی، تبار منجی، نام و لقب منجی، زمان ظهور، قیام منجی و پیروزی بر مستکبران جهان، همراهی عیسی بن مریم (ع) با منجی، برپایی عدل و داد در جهان و فراگیر شدن اسلام این مشترکات را دربر می گیرند.
وی، انقلاب حضرت مهدی (عج) را انقلابی فرهنگی عنوان کرد و افزود: اساس این انقلاب بر اساس فرهنگ پایه ریزی می شود و از مهمترین این سیاست ها، توسعه مساجد و مراکز فرهنگی است.
وی اضافه کرد: پیشرفت اقتصادی جامعه، پیشرفت علم و فناوری، عدالت محوری، تقویت روابط اجتماعی بر پایه برادری دینی، مبارزه با ظلم و فقر از جمله دیگر سیاستهای دولت حضرت مهدی (عج) خواهد بود.