به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله محمد محمدیریشهری در دومین جشنواره پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث که در تالار شیخ صدوق موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث برگزار شد، اظهار کرد: درباره مسائل پژوهشی کاربردی کردن پژوهشها باید در نظر گرفته شود و در زمینه پژوهشهای حوزوی در این زمینه کار بسیاری نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشها باید در زمینههایی باشد که مشکلی از جامعه را حل کند، این مهمترین نکتهای است که باید روی آن مجموعه پژوهشگاهها سرمایهگذاری کنند تا دانشگاه نیز به این سمت و سو برود.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) عنوان کرد: اکثر پایاننامهها آن طور که باید و شاید قابل استفاده نیستند، نه علمیت طرف را نشان میدهند و نه میتوانند مشکلی را در جامعه حل کنند.
وی یادآور شد: اگر روایات موجود ملاک پژوهشها قرار گیرد، میتواند برای ما راهگشا باشد، بنابراین باید پژوهشها به سمتی هدایت شود که مشکلات مردم و جامعه را حل کند.
ایشان خاطرنشان کرد: توصیه به پژوهشگران و محصلان حوزه و دانشگاه این است که از زنبور عسل یاد بگیرند، نتیجه کار زنبور عسل دو جوهر نفیس یکی روشنیبخش برای جامعه و دیگری شفابخش است.
وی تصریح کرد: کارهای پژوهشی باید شفابخش و روشنیبخش باشد و در واقع سیاست کلان و راهبردی اسلام در تحصیل، تدریس و پژوهش در نظر گرفته شود.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث یادآور شد: اکنون اغلب موضوعاتی که برای پایاننامهها وجود دارد، کاربردی نیست، بنابراین باید پایاننامهها بنیادی یا راهبردی یا کاربردی باشد.
در این مراسم با حضور آیتالله ریشهری و آیتالله استادی نرم افزار حدیث اهل بیت (ع) رونمایی شد.
این نرمافزار مجموعه آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث بوده که دسترسی به 147 عنوان کتاب در 315 جلد با محوریت حدیث اهل بیت (ع) با موضوعاتی مانند قرآن و تفسیر، تاریخ و سیره معصومان، کلام و عقاید، فقه، ادعیه، اخلاق، فضائل و مناقب، جوامع حدیثی، فقه الحدیث، درایه، گزیده متون حدیث، شرح حدیث، نقد حدیث، غریب الحدیث، مکاتب حدیثی، رجال(مبانی، زندگینامه راویان، ضعفا و کتب تحقیقی رجالی) اقتصاد، روانشناسی، جامعهشناسی، معرفی منابع، موسوعهها و تکنگاریهای موضوعی را فراهم میکند.
جستوجو به روشهای گوناگون در الفاظ، عبارات متن و فهرست کتابهای برنامه، متن قرآن کریم به همراه ترجمه و امکان جستوجو در آیات، دسترسی آسان کاربران و پژوهشگران به آیات موجود در متون برنامه به همراه مطالب مربوط به آنها، ارتباط واژگان متون برنامه با چند دوره لغتنامه، امکان دسترسی به ریشه و مشتق کلمات و قابلیتهای پژوهشی به همراه امکانات، یادداشتبرداری، ذخیرهسازی و ویرایش و چاپ متن را ایجاد کرده است.
در این مراسم از پژوهشگران موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث نیز تجلیل شد.