همزمان با روز جهانی موزه طبقه دوم موزه آستان حضرت عبدالعظیم (ع) افتتاح و بخشی از ضریح مرمت یافته امامزاده طاهر (ع) و صندوقچه ضریح امامزاده حمزه (ع) که طی سالهای اخیر به موزه آستان انتقال یافته بود رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، طبقه دوم موزه آستان حضرت عبدالعظیم (ع) بعدازظهر امروز و همزمان با روز جهانی موزه افتتاح و بخشی از ضریح مرمت یافته امامزاده طاهر (ع) و صندوقچه ضریح امامزاده حمزه (ع) که طی سالهای اخیر به موزه آستان انتقال یافته بود و اقدامات ارزشمندی در راستای مرمت این قطعات نفیس و متبرک صورت گرفته بود با حضور آیتالله محمد محمدی ریشهری رونمایی شد.
کارشناسان تاریخ و خادمان آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) بر حسب ارادت به این آستان ملک پاسبان طی ماهها تلاش موفق به مرمت یک ضلع از ضریح مطهر امامزاده طاهر علیهالسلام شدند.
خادمان آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) با اکسید زدایی این ضریح پولادین بقای آن را افزایش دادند و خدمتگذاران حضرت سید الکریم (ع) و امامزادگان واجبالتعظیم مجاورش توفیق یافتند صندوقچه ضریح امامزاده حمزه علیهمالسلام را که از جنس چوب بود نیز مرمت کردند و در یک فضای زیبا و معنوی و جلوه ماندگار از تلفیق این دو قطعه نفیس در طبقه بالای موزه آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) را برای سالیان سال به یادگار گذاشتند.
صندوق چوبی مرقد شریف امامزاده حمزه علیهالسلام منبت به تاریخ 1359 هجری قمری برابر با 1317 هجری خورشیدی در ضریح مطهر حضرت نصب شد و در سال 1388 هجری خورشیدی به موزه آستان منتقل شد و مرمت این قطعه نفیس در سالهای 89 و 90 صورت پذیرفت.
تعویض ضریح مطهر امامزاده طاهر علیهالسلام که در طرح توسعه آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) دیده شده بود تحقق یافت و ضریح قدیمی به موزه آستان مقدس منتقل شد و از سال 1390 تا پایان سال 1392 مرمت و بازسازی یک ضلع از این ضریح مطهر که حدود 3 هزار تن وزن دارد انجام پذیرفت و امروز در فضایی معنوی در طبقه دوم موزه این آستان ملک پاسبان توسط آیتالله محمد محمدی ریشهری، تولیت حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) رونمایی شد.
حضرت امامزاده حمزه بن امام موسی کاظم علیهالسلام
فرزند امام موسی کاظم علیهالسلام هر یک دارای فضایلی هستند اما حضرت امامزاده حمزه علیهالسلام دارای فضایلی ممتاز و جلالت قدر و عظمت شأن است. در این که او مردی عالم، فاضل، متقی، محدث و ثقه بوده، کسی تردید ندارد و درباره تاریخ وفات، یا شهادت و نیز خصوصیات دیگر زندگی آن بزرگوار، به مطلب و مدرک معتبری برخورد نکردهایم و میان علما و مورخان در این مورد اختلاف فراوانی وجود دارد.
نسب شریف
پدر بزرگوار امامزاده حمزه علیهالسلام، امام موسی کاظم علیهالسلام، هفتمین امام شیعیان است. حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام در روز یکشنبه هفتم ماه صفر الخیر سال 128 ه.ق در ابواء (محلی بین مکه و مدینه) از مادری به نام حمیده بربریه با اندلسیه، که به فرموده پدر بزرگوارش امام جعفر صادق علیهالسلام زنی پاک و منزه از هر پلیدی بود، متولد شد. آن حضرت در بیستم شوال سال 179 ه.ق به دستور هارون الرشید، پنجمین خلیفه عباسی، در حال نماز در مسجد النبی علیهالسلام دستگیر و روانه زندان گشت و سرانجام در روز جمعه بیست و چهارم یا بیست و پنجم ماه رجب سال 183 ه.ق توسط سندی بن شاهک یهودی در سن 55 سالگی به شهادت رسید و در قبرستان قریش در غرب بغداد، که بعدها به شهر «کاظمین» شهرت یافت مدفون شد.
امامزاده طاهر علیهالسلام
از امامزادگان دیگری که در قسمت شمال شرقی صحن حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام مدفونند و بقعه و بارگاه مرتبی نیز دارند، امامزاده طاهر علیهالسلام است.
امامزاده طاهر از نوادگان امام سجاد علیهالسلام در شهرری مدفون است و همه روزه هزاران نفر از راه دور و نزدیک به زیارتش تشرف پیدا میکنند.
رازی در کتاب زندگانی حضرت عبدالعظیم علیهالسلام در ارتباط با این امامزاده مینویسد:
«امامزاده طاهر از جمله علما و مصنفین اوایل قرن چهارم هجری بوده و در شهرری وجهه و شخصیت تامی داشت و رتق و فتق امور اهالی ری به دست با کفایت او بود، وی سیدی بزرگوار و جلیل القدر بوده و دارای کرامت است و در بزرگی مقام و جلالت قدر و عظمت شان او همین بس که پس از گذشت هزار سال در موقع بنای گنبدش قبرش نبش شد، و بدن شریفش را که ابدا تغییری در آن صورت نگرفته بود سالم یافتند؛ گویا خوابیده است.
نسب شریف امامزاده طاهر علیهالسلام
نسب شریف امامزاده طاهر علیهالسلام با هشت واسطه به امام زین العابدین علیهالسلام میرسد که بدین کیفیت است: طاهر بن محمد بن محمد بن حسن بن حسین بن عیسی بن یحیی بن حسین بن زید بن امام زین العابدین علیهالسلام.