آیت الله محمدی ری شهری گفت: آیت الله بهجت معتقد بودند ما هر لحظه و در هر نفس نیاز به هدایت و عنایات الهی داریم تا بدانیم و بتوانیم به آنچه پروردگار دستور داده عمل کنیم.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام آیت الله محمدی ری شهری در جلسه تفسیر آیه "اهدناالصراط المستقیم" از سوره حمد اظهار کرد: واژه صراط مستقیم در سوره حمد درخواست هدایتی فراتر از هدایت عام است زیرا خداوند در هدایت عام همه انسانها را به راه راست هدایت میکند اما در هدایت خاص فقط کسانی را هدایت میکند که به هدایت عام عمل کرده باشند.
وی با اشاره به این که هدایت به معنای توسعه و تداوم آن است، افزود: ما در نمازهای پنجگانه از خداوند درخواست میکنیم تا هدایتی را که به ما داده توسعه داده و تداوم بخشد و ما را در صراط مستقیم قرار دهد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) با اشاره به فرمایشی از مرحوم آیتالله بهجت عنوان کرد: آیتالله بهجت میفرمود: ما هر لحظه و در هر نفس نیاز به هدایت و عنایات الهی داریم تا بدانیم و بتوانیم به آنچه پروردگار دستور داده عمل کنیم و برای کسب هدایت بیشتر الهی باید همیشه به ریسمان الهی چنگ بزنیم.
وی با اشاره به این که هیچ هدایتی بالاتر از هدایت انبیاء و پیامبران نیست، بیان کرد: هدایت ویژه، مخصوص انبیاء، پیامبران و کسانی است که به هدایت عام پاسخ درست داده باشند و به نوعی آن را هدایت پاداشی نیز میگویند، هدایت ویژه نیز مراتبی دارد که هیچ هدایتی بالاتر از هدایت انبیاء و پیامبران نبوده و در میان پیامبران نیز خاتم پیامبران حضرت محمد(ص) از بالاترین مراتب هدایت برخوردار بودند.
آیتالله ری شهری با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) گفت: پیامبر(ص) همیشه از خداوند درخواست میکردند که خدایا توفیقات مرا نگیر و حتی به اندازه یک چشم بر هم زدن نیز پیامبرت را رها نکن، بر اساس فرمایش پیامبر(ص) ازدیاد معرفت الهی و تداوم و توفیق ماندن در صراط مستقیم نیاز به عنایت الهی دارد.
وی در تبیین دعایی از امام کاظم(ع) که میفرماید: خدایا دلهای ما را بعد از هدایت منحرف نکن، اظهار کرد: این دعا دعای انسانهای صالح، خوب و پاک است زیرا همیشه احتمال انحراف برای انسانهای صالح وجود دارد.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث گفت: در طول تاریخ بسیاری از بزرگان و انسانهای نیکوکار بودند که نتوانستند در صراط مستقیم باقی مانده و منحرف شدند، به همین دلیل انسانهای صالح باید همواره از خداوند درخواست کنند تا آنها را در صراط مستقیم حفظ کند.
وی با اشاره به روایتی از امام حسن عسگری(ع) در تفسیر اهدنا الصراط المستقیم اظهار کرد: امام حسن عسگری(ع) میفرمایند: خدایا به توفیقات ویژهای که به ما عنایت نمودی ادامه بده تا ما بتوانیم راه خود را در صراط مستقیم ادامه دهیم.
وی با اشاره به معنای دیگر صراط مستقیم که تداوم است، تصریح کرد: انسان نمازگزار در آیه " اهدنا الصراط المستقیم " افزون بر توسعه هدایت، تداوم آن را نیز از خداوند خواستار است یعنی افزون بر هدایت همگانی هدایت ویژه که برای اولیاء، اوصیاء و انبیا است را خواستار است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) با اشاره به معنای هدایت ویژه الهی خاطرنشان کرد: هدایت ویژه الهی یعنی خداوند دست فرد را گرفته و به مقصد میرساند، در واقع هدایت ویژه پاداش عمل کردن به هدایت عام است، در واقع هر کس که هدایت عام چون نمازخواندن، روزه گرفتن، امر به معروف و نهی از منکر، جهاد کردن یا سایر دستورات الهی را اطاعت کرد خداوند هدایت بالاتر به او عنایت میکند.