تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام گفت: توفیق الهی در حقیقت این است که انسان در راه بندگی خدا و پیروی از ائمه اطهار علیهم السلام محکم و استوار باشد.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام آیتالله محمدی ری شهری در جلسه تفسیر سوره حمد، اظهار کرد: همه ما مسلمانان در نمازهای پنجگانه خود آیه "اهدناالصراط المستقیم" را قرائت میکنیم.
وی افزود: آیه نورانی "اهدناالصراط المستقیم" دعایی است که ما در نمازهای خود از خداوند طلب میکنیم ما را در راه راست ثابت قدم نگه دارد که این ثابت قدم ماندن نیز نیاز به توفیق الهی دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام با اشاره به توفیق الهی تصریح کرد: توفیق الهی در حقیقت این است که انسان در راه بندگی خدا و پیروی از ائمه اطهار علیهم السلام محکم و استوار باشد.
وی با اشاره به رابطه توفیق الهی و حسن نیت گفت: اگر انسان در مسیر درستی که قدم برمی دارد تصمیم، اراده و حسن نیت داشته باشد به میزان حسن نیتی که دارد خداوند توفیق خود را شامل حال او میکند. امام صادق علیه السلام در اینباره میفرمایند" خداوند کمک به بندگان خود را به اندازه نیت و تصمیم آنها مقدر کرده است، هر چه نیت و تصمیم فرد پاکتر باشد یاری خداوند درباره او بیشتر میشود."
آیتالله محمدی ری شهری درباره نخستین مرحله سلوک عنوان کرد: اگر شخصی میخواهد در مسیر سیر و سلوک الی الله قدم بردارد اولین مرحله آن عزم راسخ بر ترک گناه است، زیرا قبل از هر چیز انسان باید خود را پاک کند تا زمینه کسب ثواب و توفیقات الهی را در وجود خود ایجاد کند.
وی با اشاره به عزم و اراده در ترک گناه و نیت و صدق در اعمال نیک بیان کرد: امام صادق علیه السلام میفرمایند" تصمیم بر استواری در راه دین الهی سبب کسب یاری خداوند میشود"، اگر خداوند مشاهده کند بنده او عزم و اراده جدی بر ترک گناه داشته و نیت و صدق در انجام اعمال نیکو دارد او را در این مسیر کمک میکند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با اشاره به این مطلب که مقصد عالی انسان رسیدن به رضوان الهی است، گفت: بهترین توشهای که انسان را در مسیر صراط مستقیم ثابت قدم کرده و او را به مقصد انسانیت که رضوان و بهشت الهی است میرساند، عزم و اراده جدی بر ترک گناه و اخلاص و حسن نیت در مسیر درست الهی است.
آیتالله محمدی ری شهری خاطرنشان کرد: روایات وارده نشان میدهد که حسن نیت و انتخاب انسان در کسب عنایت ویژه و هدایت خاص الهی که سبب شود او را به مقصد برساند بسیار نقش دارد، اگرچه ائمه اطهار(ع) برگزیدگان خداوند بودند و خداوند در عالم ذر می دانست آنها چه چیزی را انتخاب میکنند، اما اطاعاتی که آنها نسبت به دستورات الهی داشتند سبب شد تا توفیقات و عنایات روز افزون الهی را نسبت به خود جلب کنند.