توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني(ع) گفت: كساني كه كافر ميشوند ظلم هم ميكنند زيرا ظلم و كفر با هم پيوند دارد.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام آيتالله محمدي ري شهري در تفسير سوره حمد اين هفته اظهار كرد: همه ما در نمازهاي پنجگانه از خداوند طلب هدايت به راه راست را داريم كه هدايت دو نوع عام و خاص دارد.
وي افزود: در هدايت عام خداوند همه انسانها را به راه راست هدايت ميكند، اگر شخصي از هدايت عام بهره برده و وقتي به اين نوع هدايت الهي عمل كرد خداوند او را شامل هدايت خاص خود ميكند، اما كساني كه از هدايت عام الهي بهره نگيرند از هدايت خاص الهي نيز بيبهره ميمانند.
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني(ع) با اشاره به موانع بيبهره ماندن شخص از هدايت الهي عنوان كرد: نخستين مانع در بيبهره ماندن از هدايت الهي پيروي از هواي نفس است، كسي كه پيرو هواي نفس باشد نميتواند در راه صراط مستقیم باقي بماند.
وي با اشاره به مانع ديگر بيبهره ماندن از هدايت الهي بيان كرد: يكي ديگر از موانع بيبهره ماندن از هدايت الهي ظلم كردن است، ظلم از ورود انسان به صراط مستقيم جلوگيري ميكند.
آيتالله محمدی ري شهري درباره مانع ديگر بيبهره ماندن از هدايت الهي گفت: كفر يكي ديگر از موانع بيبهره ماندن از هدايت الهي است، زيرا كفر ناديده گرفتن حق است، كافر تلاش ميكند حق را كتمان كرده و ناديده بگيرد، كساني كه از كفر استقبال ميكنند عذاب الهي در انتظار آنها است.
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني(ع) درباره كافر تصريح كرد: كافر كسي است كه منافع دنيايي خود را به آخرت ترجيح داده است و خداوند كساني را كه منافع دنيايي خود را به آخرت ترجيح دهند از هدايت خاص خود محروم ميكند، كافر با اينكه راه راست را كه حق است پيدا كرده اما آن را ناديده ميگيرد به همين دليل خداوند او را از هدايت ويژه خود محروم ميكند.
وي با اشاره به پيوند كفر و ظلم عنوان كرد: كساني كه كافر ميشوند ظلم هم ميكنند زيرا ظلم و كفر با هم پيوند دارند، وقتي كسي صدقه با منت دهد در واقع عمل خود را با ظلم همراه كرده و صدقه او باطل ميشود، ظالم و كافر قبل از هر كس به خود ظلم ميكنند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث با اشاره به اينكه كفر مايه اضلال است اظهار كرد: كفر سبب گمراهي ميشود كساني كه ميخواهند دعاي "اهدنا الصراط المستقيم" آنها در نماز مستجاب شود بايد از كارهايي مانند كفر اجتناب كنند.
وي با برشمردن اشكال مختلف كفر چون كفر از روي جهل، كفر عملي، كفر نعمت و كفر معصيت اظهار كرد: در كفر جهلي انسان ندانسته هدايت الهي و آخرت را منكر ميشود و معتقد است كه صرفاً اين دنيا وجود دارد اما در كفر عملي مانند فرعونيان در مقابل موسي ميايستد، فرد قبول دارد هدايت الهي و آخرت حق است اما بهصورت عملي آن را منكر ميشود.
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني(ع) خاطرنشان كرد: در كفر نعمت نيز انسانها نعمتهاي الهي را ناديده گرفته يا درباره آن نعمتها اسراف ميكنند اما در كفر معصيت شخص به بخشي از دستورات الهي ايمان آورده و بخش ديگري را قبول نكرده و از آن سرباز ميزند.